Állatorvosi és állatkegyeleti szolgáltatás kutyák és macskák részére, Budapesten, háznál

Végső búcsú- macska, kutya elaltatás othon

AZ ELALTATÁS KÖRÜLMÉNYEI

Állatorvosként kiemelkedően fontosnak tartom az állattartók tájékoztatást kedvencük állapotáról, valamint a kezelési lehetőségekről, és hogy felkészítsem a gazdákat a várható eseményekre.

Mindezek tudatában az állat gazdájának kell döntéseket hoznia az állat sorsáról, esetleg további kezeltetéséről. 

*Az 1998. évi XXVIII. állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény, és az Állatorvosi Etikai Kódex jelen vonatkozásait mindenkor szem előtt tartva, csak gyógyíthatatlan beteg állat elaltatását vállalom, szenvedéseinek lezárása érdekében, és az állat előzetes leleteit átolvasva, és jelenállapotát felmérve fenntartom a jogot a kegyes halálba segítéstől való elállásra. Fontosnak tartom előre tisztázni, hogy szolgáltatásom nem hivatott levenni azon emberek lelkéről a terhet, akik viselkedési problémáik miatt nem tudják kezelni, megunták, esetleg költözködés, új szomszéd, családi állapot megváltozása, vagy anyagi okok miatt nem kívánják továbbtartani, gondozni állatukat. Kérem, ilyen esetekben forduljanak fajtamentőkhöz, állatvédő, állatmentő alapítványokhoz, és adjanak esélyt a vétlen kisállatnak egy jobb életre.

Ha az állat állapota valóban indokolja, és közösen a végleges altatás mellett döntünk Ön és kedvence a következőkre számíthat:

Mindenekelőtt részletesen tájékoztatom, hogy mire számíthat az altatás folyamán, hogy ne érjék váratlan meglepetések. Ezt különösen fontosnak tartom, hiszen néhány, állatorvosi tekintetben teljesen normális jelenség (például, hogy bár az állat mélyen alszik, szeme végig nyitva fog maradni) ijesztő lehet egy érzelmileg kötődő, laikus gazda számára.

Majd a hivatalos papírok kitöltése, altatási beleegyező nyilatkozat aláírása, a kegyeleti ügyintézés formájának kiválasztása, az ezzel kapcsolatos, Önt érintő továbbiesemények megbeszélése, és az anyagiak rendezése következik.

eutanazia-beleegyezo.docx

Ezek után már Ön is, és én is csak a kedvencével foglalkozunk. Először kap az állat egy több gyógyszerkomponensből álló, a műtétekhez is használt fájdalomcsillapító-altató injekciót. A beadás módjától, és az állat egyedi érzékenységétől függően kedvence 3-10 perc alatt mélyen bealszik. Ez az az időszak, amikor az állat még érzékeli a külvilágot, lehet simogatni, szeretgetni, búcsúzkodni. Az alvás mélységét magam ellenőrzöm, szükség esetén ráaltatok. Ha az állat és Ön is készen áll, akkor következik a második, véglegesen altató injekció beadása. Az előzetesen megbeszélt várható jelenségek tudatában Ön eldöntheti, hogy ekkor még jelen szeretne e lenni, vagy inkább még életben lévő kedvencéről őrzi magában tovább az emléket.

Miután meggyőződtem a halál biztos beálltáról, magam gondoskodom a tetem kegyeleti hordozóban történő, mihamarabbi elszállításáról.

Kapcsolat

Tisztelt Gazdák!

A szolgáltatás 2024.03.21-ig nem lesz elérhető még telefonon sem!

Megértésüket köszönöm!