Amit "NEM"

Amit biztosan NEM vállalok...!


NEM altatom el az állatot, amennyiben egy gazda rosszul ítélte meg előre saját lehetőségeit, és nem tudja biztosítani kedvencének a megfelelő tartási, és nevelési körülményeket.

Az állattartás lehetőség, nem kötelesség. Alázat, és felelősségtudat kell hozzá. Nem címem levenni senki válláról a terhet egy rossz döntés miatt!

NEM altatok el állatokat azért, mert a gazda költözik, esetleg külföldre távozik! (Higgyék el, észreveszem a bedobozolt cuccokat a lakásban, és azt is, hogy a telefonon állított problémáknak nyoma sincs a boldogan csóváló kiskedvencen).

NEM altatok el állatot azért, mert kisgyermek születik egy családban, és a szülők tartanak az esetleges szőr allergiától, vagy attól, hogy a baba fertőzést kap el az állattól, esetleg az állat megtámadja a gyermeket.

NEM altatok el állatot, mert habitusa, esetleg fajtajellegéből adódó viselkedése összeegyeztethetetlen a gazda életével.

NEM altatok el állatot szobatisztasági probléma miatt.

Az öregség önmagában véve továbbra sem betegség! Számomra NEM lesz elég indok az altatásra a kor. Telefonos beszélgetésünk alkalmával részletesen rá fogok kérdezni, hogy mik az állat konkrét tünetei, és a fennálló problémákat mindeddig mivel kísérelték meg kezelni.

NEM altatok el állatot azért, mert már vettek egy másik kiskedvencet, akit az eddigi idősebb házörző nem tolerál.

NEM altatok el egy kutyát, aki sokat ugat éjjel, és ezért nem tudnak a gazdák pihenni.

 

Szintén NEM altatok el állatot azért, mert a szomszédok feljelentettek valakit, hogy tisztátalanul, és embertelenül tartja "kiskedvencét", és ezért az Önkormányzat, és az állatvédők folyamatosan felszólítgatják a változtatásra.

 

NEM altatok el állatot, mert a gazdája autodidakta módon kezdte kezelni betegségét, és ezzel saját elmondása szerint is többet ártott az állatnak, mint segített volna.

 

NEM altatok el állatot, még akkor sem, ha valaki fenyegetőzni kezd, hogy ha én nem teszem, akkor ő maga fogja megmérgezni. 

 

És végül pár szó azon kutyusokról, akikben még mindíg nincs microchip:

A chippel történő megjelölés 2013.01.01 óta kötelező, így méltán merül fel bennem a gyanu, hogy azon kutyák, akikben még mindig nincs egyedi megjelölés, azokat 2013 eleje óta nem látta kolléga. Tehát ha netán beteg is, arra szakszerű kezelést nyilvánvalóan nem kapott. Sajnos ezen állatok is kerülhetnek végstádiumba bármilyen okból, de mivel nagy valószínűséggel esélyt nem kaptak gazdáiktól a gyógyulásra, ezért az ő ellátásukat csakis úgy vállalom, hogy előtte egy külön kiszállás alkalmával felmérem ezen állatok általános állapotát, és amennyiben látok esélyt, javaslatot teszek a kezelésre. Ezen alkalommal a gazdának egy kiszállási, és betegvizsgálati díjat ki kell fizetnie, mely 8000.-. 

 

Állat életének kioltását csakis kézzelfogható indokkal, kivizsgált okokra alpozva, csillapíthatatlan szenvedésétől történő megóvása, gyógyíthatatlan betegségének végpillanataitól történő megkímélése érdekében teszem!